Firma, taşıma ihalesinden çekilince öğrenciler ortada kaldı

Kırşehir'in bazı köylerindeki çocukların okula taşınması için açılan ihaleyi alan firma çekilince, 10 köyün öğrencisi ortada kaldı.

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 20 Eylül 2012 21:57, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Alınan bilgiye göre, merkeze bağlı Sıdıklı, Kumarkaç, Yağmurlu Sayobası, Çadırlı Hacı Yusuf, Küçükoba, Büyükoba, Ortaoba, Yeşilli, Darboğaz ve Daryer köylerindeki çocukların Sıdıklı Büyükoba Köyü'ndeki ilköğretim okuluna taşınması için Kırşehir İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği ihale yaptı.

O bölgede daha önce servisçilik yapan kişilerin ihaleyi alan firmayı istememesi üzerine firma Pazartesi günü ihaleden çekildi. İhaleyi alan ikinci firmaya hazırlık yapılması için 10 gün süre verildi.

Sıdıklı Kumarkaç Köyü Muhtarı Ahmet Toprak, AA muhabirine yaptığı açıklamada, köydeki 25 çocuğun Pazartesi gününden bu yana okula gitmediğini ifade etti.

İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Bektaş Aydoğan da, okullar açılmadan önce taşıma ihalesini gerçekleştirdiklerini, ancak o köylerde daha önce servisçilik yapan kişilerin ihaleyi alan firmayı istemediğini söyledi.

Aydoğan, "İhaleyi alan firma o bölgede servisçilik yapan kişilerle anlaşamadı ve son gün çekildi. Bu firmanın teminatı yandı. İhalede ikinci sırada olan başka bir firmayı geri çağırıp ihaleyi ona vereceğimizi söyledik. O firmanın resmi dayanak olarak 10 gün bekleme süresi var. Onun için çocuklar hafta başından itibaren okula gidemiyorlar. Yarından itibaren otobüsler kiralayıp çocukları okullarına götüreceğiz. Sıkıntıyı şu aşamada çözdük" dedi.

İl Milli Eğitim Müdür Vekili Şevket Karadeniz de, sıkıntının ihaleden kaynaklandığını belirterek, bugün itibari ile sorunun çözüldüğü bilgisini aldıklarını belirtti.

Muhabir: Abdullah Yıldız

Yayıncı: İsmail İçer

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber